Bankkártyás fizetés

Új, biztonságos fizetési lehetőségünkkel még egy­­szerűb­­bé és kényel­­meseb­­bé válik a költségek elszámolása

Kérdések és válaszok

Bankkártyás fizetés

Új, biztonságos fizetési lehetőségünkkel még egy­­szerűb­­bé és kényel­­meseb­­bé válik a költségek elszámolása! A banki átutalás mellett már bank­kártyás fizetési lehetőséget is biztosítunk. Használd nálunk bátran American Express, Maestro, Mastercard vagy Visa debit és credit kártyád külön felár nélkül.

Bármely EMV Chip & PIN, PayPass vagy PayWave emblémával ellátott American Express, Diners Club, Discover Card, Maestro, Mastercard, Visa, V PAY, UnionPay kártyával, valamint Apple Pay és Google Pay eszközöddel fizethetsz.

Magstripe (a kártya hátulján található mágnescsík) leolvasására ebben az évtizedben sajnos már nincs lehetőség.

Helyszíni fizetés során kizárólag olyan tranzakcióra van lehetőség, amelynél a fizetéshez használt kártya, Apple Pay vagy Google Pay eszköz fizikailag jelen van (Card Present tranzakció). A tranzakciók az alábbiak szerint történhetnek:

Érintésmentes / Contactless

A tranzakció során a terminálhoz kell közelíteni a kártyát vagy a fizetéshez használni kívánt eszközt. Előfordulhat, hogy a tranzakciót PIN kóddal kell hitelesíteni.

Chip & PIN

A tranzakció során a chip kártyát a terminálba kell helyezni, a tranzakciót pedig PIN kóddal kell hitelesíteni.

Chip & Aláírás

A tranzakció során a chip kártyát a terminálba kell helyezni, a tranzakciót pedig aláírással kell hitelesíteni.

Amennyiben a fizetéshez használt kártya, Apple Pay vagy Google Pay eszköz nincs jelen, úgy sajnos csak banki átutalással vagy készpénzzel lehetséges a fizetés.

Bankkártyás fizetésre külső helyszínen is van lehetőség. Bármely EMV Chip & PIN, PayPass vagy PayWave képes American Express, Diners Club, Discover Card, Maestro, Mastercard, Visa, V PAY, UnionPay kártyával, valamint Apple Pay és Google Pay eszközöddel fizethetsz.

Magstripe (a kártya hátulján található mágnescsík) leolvasására ebben az évtizedben sajnos már nincs lehetőség.

Nagyobb összegű kártyás fizetéskor, illetve Chip & Aláírás tranzakciók esetén mindenképpen meg kell győződnünk arról, hogy valóban a kártyabirtokos kezdeményezi a fizetést. A visszaélések elkerülése közös érdekünk. Köszönjük a megértést.

Nagy összegű kártyás vásárlás esetén még Chip & PIN tranzakciónál is előfordulhat, hogy a kártyabirtokosnak írásban kell nyilatkoznia arról, hogy a vásárlást valóban ő kezdeményezte. Erre fizetési szolgáltatónk kötelez bennünket. A visszaélések elkerülése közös érdekünk. Megértésedet köszönjük.

Terhelések visszatérítésére van lehetőség?

Vita esetén a vásárlóval együttműködve igyekszünk mindenki számára megfelelő megoldást találni. Amennyiben szükséges, természetesen van lehetőség a kártyás terhelés visszatérítésére.

A visszatérítés mennyi időt vesz igénybe?

A visszatérítési folyamat gyorsasága függ az elszámoló szolgáltatónktól és a fizetéshez használt kártya kibocsátójától is. Előfordulhat, hogy több nap is eltelhet, mire a banki alkalmazásban megjelenik a jóváírás vagy a terhelés feloldása. A papír alapú kivonatok esetében lehetséges, hogy csak a következő hónapban esedékes értesítőn látszik a jóváírás. A fizetéshez használt kártya kibocsátója tud teljeskörű felvilágosítást adni.

Kártyás fizetés esetén van lehetőség készpénzes visszatérítésre?

A visszatérített terhelés mindig közvetlenül a fizetéskor használt kártyához kapcsolt számlára érkezik. Készpénzes visszatérítésre kártyás fizetés esetén nincs lehetőség.

A kártyához beállított vásárlási limitek miatt a vásárlás összegét szolgáltatásonként vagy termékenként egyetlen tranzakcióval kell a kártyára terhelnünk.

A bankkártyák vásárlási limitje bármikor szükség szerint módosítható, a tranzakció után pedig visszaállítható, általában külön felár nélkül. A vásárlási limit módosításáról a kártyakibocsátó vagy a bank adhat bővebb felvilágosítást.

Több külön terméket vagy szolgáltatást természetesen több, külön tranzakcióként vagy akár több külön kártyára is terhelhetünk.

A Simian Media Solutions nem tárolja el a fizetéshez használt bankkártya számát vagy PIN kódját.

A helyszíni bankkártyás fizetés pontosan pontosan úgy történik, mintha egy kávézóban vagy egyéb üzletben fizetnénk. A fizetés során a kártyát a terminálba kell helyezned, érintésmentes fizetés esetén pedig elég csak közelíteni a kártyát a terminálhoz.

Internetes fizetés esetén szolgáltatónk oldalán kell megadnod kártyaadataidat, amely hozzánk nem jut vissza.

Bármely országban* kibocsátott EMV Chip & PIN, PayPass vagy PayWave képes American Express, Diners Club, Discover Card, Maestro, Mastercard, Visa, V PAY, UnionPay kártyával, valamint Apple Pay és Google Pay eszközöddel fizethetsz.

Magstripe (a kártya hátulján található mágnescsík) leolvasására ebben az évtizedben sajnos már nincs lehetőség.

Előfordulhat, hogy a kártyakibocsátód vagy bankod díjat számít fel a devizaátváltás miatt. Ennek részleteiről érdeklődj bankodnál vagy kártyakibocsátódnál.

*Bizonyos országokban kibocsátott bankkártyákkal a kibácsátó döntése vagy érvényben lévő nemzetközi szankciók miatt a tranzakció sikertelen lehet. Információt a kártyakibocsátód vagy bankod adhat.

External image

Banki átutalás

A Simian Media Solutions Kft. bankszámlaszámai alább találhatók.

GIRO:
10403411-50526984-81881003 (KH Bank)

IBAN:
HU27 1040 3411 5052 6984 8188 1003 (KH Bank)

SWIFT/BIC:
OKHBHUHB