Hírek

Reklám a világ

Kattintható szponzorüzenetekkel támad a Spotify. Az úgynevezett Call To Action, azaz CTA kártyák tulajdonképpen aprócska kis bannerek, melyek kattinthatók az alkalmazásban az epizód alatt. Sőt, még a reklámszpotokat is vissza tudjuk tekerni bennük.

A CTA kártyák akkor jelennek meg az alkalmazásban, amikor a podcast epizódban a reklám elhangzik, és később is vissza-vissza tér majd, miközben használjuk az alkalmazást.

A kátyák egyelőre még csak pár kiválasztott Spotify Original és Exkluzív tartalomban jelennek meg az USA-ban.

A Spotify saját tesztjei alapján kétszer annyi látogatást hoztak a kattintható reklámok, mint a nem kattintható típusúak, tehát a preroll és a klasszikus szpot hirdetések.

Mivel podcast hallgatás közben jellemzően a háttérben van az alkalmazás, akkor térnek majd vissza a kattintható kártyák, amikor legközelebb elővesszük az alkalmazást.

Ez a Spotify sajtóanyaga szerint azért jó megoldás, mert így nem nehezedik mentális teher a hallgatóra, hogy megjegyezze a szponzor kuponkódját vagy web címét.

A Spotify nem titkolt szándéka dominálni a podcast piacot. Számos podcasthez kapcsolódó beruházásuk volt az elmúlt időkben. Az Anchor akvirálása után sorra vásárolták be és tették platform exkluzívvá a jobbnál jobb műsorokat. Valószínűleg ezen műsorok monetizációja lehet a motiváció a fejlesztés mögött.

Arról egyébként nem szól a streaming szolgáltató közleménye, hogy az előfizető felhasználóknak is megjelennek-e majd a reklámok.

Valósítsuk meg együtt az elképzeléseidet!